shiraz honar
دکوراسیون داخلی

انواع سبك هاي طراحي داخلي و دكوراسيون       Interior Design and Decoration Styles:

اولين قدم براي ايجاد محيطي مناسب جهت زندگي و كار، برنامه ريزي براي طرح ، فرم و شكل محيطي است كه مناسب سليقه، علاقمندي و روحيات شما باشد. چيزي كه مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند شناخت سبك هاي مختلف طراحي داخلي است. لذا به جهت راهنمايي علاقمندان به اين موضوعات سعي نموديم تا با استفاده از مراجع متعدد در زمينه معماري داخلي مجموعه‌اي از سبك هاي مطرح طراحي داخلي در سطح دنيا را شناسايي و ويژگيهاي هر كدام را بطور خلاصه و كاربردي در اختيارتان قرار دهيم. نكته‌اي كه در اينجا اشاره به آن ضروري مي‌نمايد اين است كه برخي از ويژگيهاي مورد اشاره در يك سبك ممكن است در ساير سبك ها نيز مشاهده شود، اما مساله مهم اين است كه شما با توجه به روحيات و علاقمند‌يهاي خودتان نسبت به انتخاب يك و يا تركيبي از سبكهاي مختلف اقدام نماييد.

سبك شيكر (Shaker style)

اين سبك در سال 1774 از كشور انگلستان شروع سپس در آمريكا هم رايج شد. طرفداران اين سبك به ساده زيستي اعتقاد دارند. در اين سبك شما سادگي و بي آلايشي را  به حد زيادي مشاهده مي‌كنيد.

رنگهاي مورد استفاده در اين سبك خاكستري كمرنگ، بژ و تركيبي از رنگهاي مات مي‌باشد. كف اتاق ها از چوبهايي پوشيده شده اند كه خيلي صاف و صيقلي نيستند.

مبلمان از چوب درخت گيلاس ساخته مي شوند و اثاثيه حالت ساده و اوليه دارند و لوكس نيستند. در اين سبك از پارچه هاي پشمي، ابريشمي و يا پنبه‌اي استفاده مي شود. همچنين از شلوغي نيز پرهيز مي‌شود. استفاده از اشياء چوبي دست ساز نيز مرسوم مي‌باشد.

سبك هنري و ماهرانه(Arts and Crafts style):

 

اين سبك در انگلستان بين سالهاي 1810 تا 1910 رواج داشته است. در اين سبك استفاده از الگوها روي ديوارها اهميت دارد. در حقيقت در اين سبك به استفاده از كاغذ ديواري هايي توصيه مي‌شود كه جلوه‌‌هايي از طبيعت را به فضاي خانه بياورد. اين كاغذ ديواريها با الگوهاي تكراري و تصاويز بزرگ از ميوه ها، پرندگان و يا گل ها استفاده مي‌شوند.

رنگهاي مورد استفاده در اين سبك شامل رنگهاي كرم ، سفيد، خردلي، سبز زيتوني ، آبي تيره و قرمز تيره مي‌باشند. استفاده از كفپوشهاي بلوط براي كف و كاغذ ديواري و پنل هاي چوبي براي ديوارها نيز مرسوم مي‌باشد. در اين سبك شومينه هاي سنتي( Mantelpiece ) نيز بعنوان كانون توجه ( Focal point ) در خانه استفاده مي‌شود. براي نورپردازي بيشتر از چراغهاي ديواري( ديواركوب) به عنوان بخش اصلي نورپردازي و از آويزها نيز استفاده مي‌گردد.

 

 

 سبک آرت نووُ (Art Nouveau style):

برخي معتقدند كه اين سبك پايه سبك مدرن است كه بواسطه آن براي غناي محيط ديگر نيازي به برگشت به الگوها و روش هاي گذشته نبود. در اين سبك هنرمند از طبيعت الگو مي‌گيرد تا محيط زندگي را با تركيبي از عناصر طبيعي و نظريه هاي مدرن درهم آميزد. اين سبك براي اولين بار در پاريس و سپس در لندن شايع شد.

در اين سبك بيشتر از اشياء به شكل ارگانيك استفاده مي‌شود. همچنين استفاده از خطوط منحني و اشياء دست ساز با نقش و نگار گياهان نيز مرسوم است. استفاده از تابلوهاي تزئيني كه با چوب و صدف درست مي‌شود، شيشه هاي رنگي و تزئينات مجلل از ويژگيهاي اين سبك مي‌باشد. رنگهايي كه در اين سبك استفاده مي شود سبز زيتوني، قهوه‌اي، خردلي، ياسي، بنفش و ارغواني مي‌باشند. براي كف از چوبها به رنگ طبيعي آنها و رنگ روشن استفاده مي‌گردد. تزئينات در اين سبك ساده هستند، بعنوان مثال از ساخته هاي Tiffany در اين سبك استفاده مي‌گردد.

 

 سبك آرت دكو  (Art Deco style  )

اين سبك بين سالهاي 1914 تا 1945 مرسوم و مشهور بوده است. در اين سبك از اشكال هندسي زيادي استفاده مي‌گردد. مثال خوب براي اين سبك ساختمان شركت كرايسلر در نيويورك است.

رنگهاي مورد استفاده در اين سبك بيشتر رنگهاي سياه، نقره‌اي، زرد، قرمز، بژ، صدفي و تركيبات رنگ سبز مي‌باشد. تقارن و توازن در اين سبك ديده مي‌شود و بجاي اينكه روي تمام ديوارها كاغذ ديواري استفاده شود تنها روي برخي از ديوارها از كاغذ ديواري و يا پنل هاي ديواري استفاده مي‌شود. از طرفي استفاده از آينه نيز در اين سبك مرسوم مي‌باشد. براي كف ها از پاركت هاي پوليش خورده و يا از كفپوشهاي لمينت با طرح ها و اشكال انتزاعي استفاده مي‌شود. از طرفي از فرش هايي با نقوش هندسي نيز استفاده مي‌شود. يكي ديگر از مشخصه هاي اين سبك استفاده از شومينه هايي از جنس فلز و يا سنگ مرمر مي‌باشد.

 سبك عربي(Arabian style):

در اين سبك بيشتر ترجيح داده مي‌شود كه از مبلمان كوتاه و نزديك به سطح زمين استفاده شود، و بجاي مبلمان از كوسن هاي كوتاه جهت نشستن استفاده شود. رنگهاي مورد استفاده طيف روشن و برخي رنگهاي خاص مانند آبي فيروزه‌اي مي‌باشد. البته استفاده از رنگهاي طلايي، نقره‌اي و برنزي نيزدر اين سبك براي شكوه و جلال بيشتر فضاها استفاده مي‌گردد. تصوير زير نمونه‌اي از قفسه هايي است كه با استفاده از الگوي كاشي كاري اسلامي ساخته شده است.

سبك آسيايي(Asian style ):

اين سبك به الگويي اشاره دارد كه در كشورهايي مانند چين، تايلند يا مالزي استفاده مي‌شود. در اين سبك براي پوشش سقف ها از چوب بامبو استفاده مي‌شود.

رنگهايي كه در اين سبك بيشتر استفاده مي‌شوند شامل نارنجي روشن و آبي روشن مي‌باشند. در طراحي اين سبك بيشتر از خطوط مستقيم استفاده مي‌گردد و براي جداسازي فضا ها از يكديگر از پنل هاي مخصوصي استفاده مي‌گردد كه از چوب و كاغذ درست شده اند.

سبك شبي شيك( Shabby Chic style ):

اين سبك بر استفاده از لوازمي تاكيد دارد كه قبلاً مورد استفاده قرار گرفته و در گذشته مورد استقبال قرار گرفته اند. در حقيقت در اين سبك بر زندگي راحت و فارغ از تجملات تاكيد مي‌گردد. در اينجا از قيد و بند دكوراسيون پيچيده رها مي‌شويم.

استفاده از مبلمان بزرگ و استفاده از لوازم دست دوم با رعايت ملاحظات اقتصادي از مشخصات ديگر اين سبك مي‌باشد.

در اين سبك لوازم و اشياء حالت آنتيك و زيرخاكي دارند. رنگهاي مورد استفاده در اين سبك سفيد، صورتي كمرنگ ، سبز نعنايي، خاكستري روشن مي‌باشد. مساله‌اي كه در اين سبك از اهميت ويژه‌اي برخودار است ، ايجاد توازن بين زيبايي و قدمت لوازم و دكوراسيون مي‌باشد.

 

سبك فرانسوي(French style):

رنگ هاي مورد استفاده در اين سبك سفيد،‌كرم، خاكستري مايل به قهوه‌اي،خاكستري كمرنگ و سبز كمرنگ است. رنگهاي با  تناليته بالا مانند رنگ آبي پر طاووسي، سبز زمردي و قرمز نيز در اين سبك استفاده مي‌شوند.

در اين سبك ديوارها با كاغذديواري هاي خاصي از قبيل Fleur De Lys ، Rococo‌، Baroque و Damask كه نمونه هاي آن را در زير ملاحظه مي‌كنيد ، استفاده مي‌گردد.

در اين سبك در دكوراسيون داخلي سعي مي‌شود تا از پارچه هاي فاخر از جنس مخمل، زربافت، ابريشم و پارچه هاي توري استفاده ‌شود.

استفاده از شمع دان ها بعنوان نقطه كانوني توجه و استفاده از ديواركوب ها جهت روشنايي و نور پردازي مرسوم است.

 

در اين سبك از اشياء تزئيني كوچك و متنوع به حد زيادي استفاده مي‌شود. رنگ ديوارها و كاغذ ديواريها در اين سبك بيشتر تيره است. استفاده از شومينه هايي با تزئينات زياد نيز در اين سبك مرسوم مي ‌باشد. لوازم و اثاثيه مورد استفاده در اين سبك بيشتر به رنگ تيره و از جزئيات زيادي برخوردارند. از سوي ديگر در اين سبك در حمام از تجهيزات و وان فلزي استفاده مي‌شود.

 

 

سبك هندي(Indian style):

در اين سبك از تزئينات به مقدار زيادي استفاده مي‌شود. رنگها در اين سبك از طيف رنگهاي گرم هستند همانند رنگ ادويه جاتي مانند زردچوبه، زيره، ادويه كاري. البته از رنگ طلايي هم استفاده مي‌شود.

استفاده از پارچه هاي ابريشمي نيز در اين سبك مرسوم است. استفاده از تابلوهايي كه با كاشي هاي زيبا درست شده اند و منسوجات قيمتي روي ديوارها نيز در اين سبك مرسوم مي‌باشد. در سبك هندي براي كف از سنگ‌هاي مرمر يا گرانيت و يا از كفپوش هاي چوبي به رنگ تيره استفاده مي‌گردد. استفاده از مجسمه هاي بودا كه از جنس برنز،‌برنج، چوب و يا روكش طلا ساخته مي‌شوند نيز مرسوم است. مشخصه اصلي اين سبك استفاده از لوازم چوبي به رنگ تيره مي‌باشد.

سبك صنعتي (Industrial style):

اين سبك به استفاده از فضاهاي باز (Loft ) جهت محل زندگي تاكيد دارد. در اين سبك سطوح در حالت اوليه خود بدون تزئينات رها مي شوند. اين سبك طرفدار حداقل كردن تزئينات و لوازم در خانه مي‌باشد.

در اين سبك بخشهايي از عناصر ساختاري ساختمان مانند تيرها و ستون‌ها و يا لوله ها هويدا مي‌باشند. رنگهاي مورد استفاده در اين سبك رنگهاي روشن و يا رنگهايي كه به شكل طبيعي در اشياء وجود دارد استفاده مي شود. گفتني است كه رنگ خاكستري نقش مهمي در اين سبك دارد. ديوارهاي بتني و چوبي بدون پرداخت و به شكل كار نشده گذاشته مي‌شوند. كف ها نيز بتن هستند كه پرداخت شده و صاف مي‌باشند. استفاده از مبلمان بزرگ و راحت به همراه بالشت هاي بزرگ نيز در اين سبك مرسوم است. در سبك صنعتي از برخي قطعات صنعتي كه ديگر قابل استفاده نيستند نيز براي دكوراسيون استفاده مي‌شود، بعنوان مثال يك موتور ماشين بعنوان پايه يك ميز استفاده مي‌گردد. براي نورپردازي از آباژورهاي بلند استفاده مي‌شود. البته استفاده از آويزهايي كه فلزي هستند نيز مرسوم مي‌باشد.

سبك مراكشي(Moroccan style ):

در اين سبك مي‌توان تركيبي هيجان انگيز از هارموني، رنگ ها و بافت ها را مشاهده نمود. در اين سبك با استفاده از رنگهاي طيف گرم، نورپردازي ظريف و تنوعي از اثاثيه نظر ديگران را جلب نمود.

در اين سبك رنگهايي مانند شكلاتي، بادمجاني، سبز زيتوني به همراه رنگهايي مانند نقره‌اي، كهربايي در زمينه بژ و گندمي استفاده مي‌شود . البته رنگهاي آبي تيره و كبود با رنگهاي نارنجي تيره نيز ست مي‌شوند.

براي دكوراسيون از اثاثيه ساخته شده از آهن به شكل فرفورژه استفاده مي شود. در اينجا از صندلي هاي مجلل استفاده نمي‌شود بلكه از صندلي هايي به شكل كوسن در جاهاي مختلف خانه استفاده مي‌گردد. بعضي از جاهاي خانه را با فرش مي‌پوشانند و روي برخي از ديوارها كاشي كاري تزئيني( مقعر كاشي) انجام مي‌دهند. ديوارها به رنگ بژ يا سفيد رنگ آميزي مي‌گردند و گاهي به شكل ناصاف و ناهموار هستند. استفاده از پارچه هاي مليله دوزي شده و استفاده از آينه روي ديوارها نيز مرسوم است. براي نورپردازي از آويزهايي از جنس برنز، مس و يا آهن استفاده مي‌شود كه بعد از روشن شدن ، طرح ها و نقش هاي اغوا كننده اي را در محيط ايجاد مي‌نمايند.

سبك كشورهاي اروپايي( European Country Style ):

اين سبك تركيب سبك دو كشور انگلستان و فرانسه مي‌باشد، كه البته به سبك French provincial نيز معروف است. در اين سبك از نقوش گياهان بخصوص شكوفه گيلاس استفاده مي‌شود.

استفاده از چوب درختان گيلاس، بلوط و ماهوني در اين سبك مرسوم است.رنگها بيشتر روشن و بعضي وقتها هم از رنگهاي پر تلعلع همچون رنگ جواهرات استفاده مي‌شود.

استفاده از اثاثيه سبك قرن 19 در اين سبك مرسوم مي‌باشد. از پارچه چيت به شكل موجدار براي پرده استفاده مي‌گردد. از گل و گياه هم در محيط خانه در تطابق و هماهنگي با رنگ ديوارها نيز استفاده مي‌گردد. استفاده از پارچه هاي پنبه‌اي نيز معمول است. در فرانسه تزئينات نسبت به انگلستان ظريف تر مي‌باشد. در فرانسه دكوراسيون  مبلمان با مهارت با دست رنگ آميزي و با ورقه هاي طلايي و نقره‌اي تزئين مي‌شوند.

نویسنده : مدیر سایت
جمعه 13 مهر 1397
    
بازدید: 2155
    
زبان : فارسی
    
کابینت
کابینت

کابینت

نظرات